Introduction
 
 
          T O V Á B B    
  Sütő
 
Érdemes minden sütésnél sütőpapírt vagy zacskót használni, így nem ég oda az étel. Könnyen elkerülhetjük a makacs szennyeződéseket a sütőben, ha minden használat után – amíg még meleg – szappanos vízzel kitöröljük. Háziszer 1 evőkanál paraffin, 2 evőkanál só, víz, mosószóda.A paraffint és a sót összekeverjük. Erősen dörzsöljük vele a szennyeződést, míg fel nem oldódik. Ezután a mosószódát meleg vízbe tesszük, és alaposan kimossuk a sütőt.Tisztítószer Mr. Muscle spray Kzr sütő- és grilltisztító.


 
          T O V Á B B    
  Alumíniumedények
 
Ha valami leégett az edényben, töltsük meg vízzel, és egy óráig hagyjuk állni, mielőtt a következővel próbálkozunk. HáziszerVíz (az edény mérete szerint), 1 vöröshagyma, 1 evőkanál só.A hagymát összevágjuk, beletesszük a sós vízbe, és 10 percig főzzük. Utána mosogatószivaccsal ki tudjuk törölni a szennyeződést. Tisztítószer Cif.


 
          T O V Á B B    
  Nemesacél
 
A nemesacél könnyen kezelhető, higiénikus és nagyon tartós. De ezek a tárgyak könnyen foltosodnak és karcosodnak. Háziszer1 evőkanál kenőszappan, 1 evőkanál iszapolt krétaA kenőszappant és az iszapolt krétát addig keverjük, amíg egyenletes masszává válik. A megnedvesített nemesacélt végigdörzsöljük a szerrel, majd átfényezzük. Tisztítószer "denk mit" aktív tisztító.


 
          T O V Á B B    
  Öntöttvas edények
 
Az öntöttvas edények rozsdásodása elkerülhető, ha mosogatás után étolajjal bedörzsöljük őket. Háziszer1 evőkanál citromsav, 5 dl víz.A vizet a citromsavval összekeverjük. Addig keféljük vele a foltot, amíg a rozsda teljesen el nem tűnik. Tisztítószer Cif oxygel általános tisztítószert.


 
          T O V Á B B    
  Befőttesüvegek
 
A hosszabb ideig nem használt befőttesüvegek, cserép- vagy faedények óhatatlanul dohos szagúak lesznek. Ez egyszerű, természetes eszközökkel gyökeresen és gyorsan megszüntethető. HáziszerA zeller nemcsak kiváló ételízesítő és nyersanyag. Leveleinek különleges frissítő erejük van, ha az üde zöldjét az üvegekbe tesszük, minden szagot eltüntet. Tisztítószer Prill, Pur mosogatószer.


 
          T O V Á B B    
  Teflonedények
 
A teflonnal bevont serpenyőt nem szabad súrolóporral tisztítani, mivel az tönkreteszi a felületét. Háziszer1/8 l víz, 2 evőkanál sütőporA vizet és a sütőport a serpenyőbe tesszük. A keveréket felfőzzük, majd kiöntjük, és a serpenyőt tiszta vízzel alaposan kiöblítjük. Végül szárazra töröljük. Tisztítószer "denk mit" tisztítókendő.


 
          T O V Á B B    
  Kávéfőző
 
Ha vizet melegítünk, az edényben mindig ott marad valamennyi mész. Idővel egy olyan réteg képződik, amely a gép mindenkori működését nagyban akadályozhatja. Háziszer3 evőkanál citromsav, 1/2 l gyümölcsecetAz ecetben feloldjuk a citromsavat. A folyadékot hígítás nélkül öntjük a készülékbe vagy az edénybe, és felforraljuk. Ezután tiszta vízzel alaposan kimossuk vagy egyszer átfuttatjuk. Tisztítószer "denk mit" vízkőoldó háztartási gépekhez.


 
          T O V Á B B    
  Gázfőzőlap.
 
Főzés közben óhatatlan, hogy az étel kifut, odaég. Van segítség! Háziszer A főzőlap szennyezett bemélyedései úgy tisztíthatók, hogy a kissé felmelegített főzőlapra sütőport szórunk, majd ledörzsöljük. A főzőlap foltjai eltűnnek, ha sót szórunk rá, és egy nedves kefével erősen lesúroljuk. Ezután bő vízzel leöblítjük, majd szárazra töröljük. Tisztítószer Dr. Beckham gáztűzhelytisztító.


 
          T O V Á B B    
  Kerámialap. ( Főzőlap)
 
Sokkal könnyebben tisztán tartható, mint a hagyományos tűzhely, de rendszeres ápolást igényel. Háziszer Háztartási boltokban kapható speciális üvegkaparó az odaégésekre. A tűzhelylapot ecettel dörzsöljük át, hogy szép fénye legyen. Tisztítószer "denk mit" kerámiafőzőlap-tisztító.


 
          T O V Á B B    
  Hűtőszekrény
 
Tisztán tartása alapvető higiéniai követelmény, sokan mégis elhanyagolják. Háziszer A hűtőszekrényt rendszeresen töröljük ki ecetes vízzel vagy vízzel és kevés szódával. A hűtőszekrényben keletkező szagokat megelőzendő tegyünk bele egy felvágott almát, és hetente egyszer cseréljük. Ugyanazt a hatást érjük el, ha egy kis tányérba kávézaccot teszünk. Tisztítószer Ajax antibakteriális tisztítószer. Hűtő Deo hűtőszekrény-szagatlanító.


 
          T O V Á B B    
  Lefolyó
 
Bármennyire vigyázunk, a konyhai lefolyócső időnként eldugul. Háziszer Szódát szórunk a lefolyóba, majd forró vizet öntünk rá. Tisztítószer Mr Muscle, Tofix .    PREVIOUS PAGE 
    PARENT SITE 
    NEXT PAGE