Felújításban gondolkodik? >>> Mi tervezünk, gyártunk, beszerezzük a kiegészítőket! A jó választás: mxm lakberendezés.
 
A felújítás során két problémával kell folyamatosan megküzdeni. Az első a költségvetés tartása. A legtöbb váratlan helyzet a tervezés hiányából adódik. Tervezés hiányában nem tudja pontosan, mit akar megvalósítani és az mennyibe kerül. A beépítendő anyagok kiválasztásánál nem csak a minőségről kell döntenie, de azt is tudnia kell, hogy ez hogyan befolyásolja a költségeket. Tervezés hiányában nem tudja pontosan megmondani: kinek? Mit kell csinálni? Ezért a kivitelezők sem fogják pontosan megmondani Önnek, ez mennyibe fog kerülni.
A második probléma az idő. Tudnia kell mennyi ideig fog tartani a felújítás. Tervezés hiányában nem tudja pontosan megmondani: kinek? Mikor? Mit kell csinálni? Ezért a kivitelezők sem fogják pontosan megmondani ez mennyi ideig fog tartani.. Ha a felújítást szeretné a tervezett időre befejezni, ütem tervet kell készítenie. Az ütem tervben tervezi meg: - mikor ? kinek? mit kell csinálni? Ez azért fontos, mert lesznek váratlan helyzetek! Miből erednek a váratlan helyzetek? Gyakran csak a bontás után derül ki, hogy még ezt vagy azt is ki kell cserélni. Ehhez időre van szükség. Ha van ütem terve tudja jelezni, a kivitelezők felé. Így nem fog elhúzódni a felújítás.
Miért érdemes a felújítást választani a költözés helyett? Itt lakik már több éve. Az elmúlt évek alatt „megismerte” otthonát. Tudja már milyen változásokra van szüksége, hogy jobban érezze magát az otthonában. Ismeri a szomszédokat. A felújítás olcsóbb, mint a költözés. Az sem utolsó szempont, hogy egy új helyen számtalan meglepetés érheti….
 
ELŐZŐ OLDAL | CIKK KÜLDÉSE EMAILBEN | SZÜLŐ OLDAL   miszori | 2005.09.05.